1. #1

    Default New launcher feedback and bugs thread.

    Please use this thread to feedback and report any bugs on the experimental Neocron launcher

    The new launcher is experimental and should be considered a alpha/beta release. The code that handles the downloading/updating of the client is very stable and has been used extensively internally by the NST for years.

    The parts that are still a work in progress is the launcher UI - so we welcome any constructive feedback in this thread. The NST is able to frequently update the launcher and is independent of any patch releases to the actual test server.

    Screenshot of the current layout:


    Updates:

    04/03
    - Main Layout Grid re-arrangements
    - added more button states
    - added scaleable buttons
    - overhauled some layout graphics
    - added some tooltips
    - added modal dialogs for NCAPS and Client selection

    Known issues:
    - Sidebar Client colors are not right
    - Add client button does not trigger the selection popup
    - Client language dropdown has wrong styles
    - News item layout is not final
    - Context menu fόr client options only appear on right click on the icon
    Last edited by Xortag; 05-03-17 at 19:45. Reason: Changeset
    Bifrost
    Neocron Support Team
    N E O C R O N - G A M E . C O M

    »What's that coming over the hill? Is it a Warbot?«

    DOWNLOAD NEOCRON • PLAY NEOCRON • FACEBOOK • TWITTER • DISCORD • GET SUPPORT • FORUM RULES • RULES OF CONDUCT

  2. #2

    Default

    Launcher seems to be fine so far, but noticed I log in after but it will simply go back to the login without any error as to why it won't go in.

    The only things I will note... when selecting a server (bottom left dropdown next to "+" does not show the server selected. But does seem to update fine after selecting the server type and selecting it's folder.

    Edit : Also seems that the launcher executable has vanished after launching... which is strange.

  3. #3

    Default

    1. Launcher doesn't create subdirectory at target path
    2. Side Scrolling News Feeds are cancer and have to go
    3. Feed is not up to day
    4. Select Drop Down is one third the length necessary for the text inside
    5. Drop down doesn't show which server I'm targeting because it's the same colour as the background (I have to click INSIDE to see where I'm going to connect)
    6. Version and Language fields are badly positioned and mean nothing to me

    It's just to fancy.

    Just orient yourself on the old launcher please... In terms of usability and information overview a recticle with 3 button at the top and the newsfeed underneath is unbeatable.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    October 2003
    Location
    Sheffield - England
    Posts
    414

    Default

    Personally liked the new launcher. It's responsive, and it's quicker.

    I'd say anyone having issues so far, it's been due to their own misunderstanding. Installing files into their existing NC folder seems to be the main cause so far.

    It would be nice to have the port information more easily configurable for dual-logging.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    October 2003
    Location
    Sheffield - England
    Posts
    414

    Default

    I thought I'd pop my own opinion on in one place, rather than all three places you've copy/pasted this

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    1. Launcher doesn't create subdirectory at target path
    I don't believe it ever claimed to. Easy enough to rectify by naming the sub directory you want it to create. Installation paths are always going to be something that at least one person doesn't agree with - but you have the option to name your own path, so utilise it.

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    2. Side Scrolling News Feeds are cancer and have to go
    Agree

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    3. Feed is not up to day
    That's not an issue with the launcher - neither launcher is updated frequently enough.

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    4. Select Drop Down is one third the length necessary for the text inside
    Can't say that I noticed an issue with this.

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    5. Drop down doesn't show which server I'm targeting because it's the same colour as the background (I have to click INSIDE to see where I'm going to connect)
    Both options on the drop down were obviously enough for me to distinguish them

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    6. Version and Language fields are badly positioned and mean nothing to me
    Where would you prefer to see them? I think the choice between German, French and English are pretty obvious. It mirrors the original 3 servers - and English is the agreed internation language. It might be better if it was just labelled English, but it's not confusing enough to claim that they don't make sense.

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    It's just to fancy.
    It's a heck of an improvement on the old launcher. But again, what would you prefer to see? Please don't say 'the old launcher' as you have that option anyway, and the old launcher is garbage.

  6. #6

    Default

    Do you have any experiences with designing GUI's?

    Creating a subdirectory at chosen target is the norm since 20 years.

    From a usability perspective all of these points are valid and not contestable.

    There is a reason simple colour schemes are encouraged across the board, tell me how a colourblind person would navigate this mess?

    Everything considered the old launcher is everything but garbage.

    That is if "configure Hardware" was working properly.

  7. #7
    Neocron Support Team Farril's Avatar
    Join Date
    August 2004
    Posts
    184

    Default

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    That is if "configure Hardware" was working properly.
    It does since last patch.
    Farril
    Neocron Support Team
    N E O C R O N . C O M

    »Dum spiro spero«

    DOWNLOAD NEOCRON • PLAY NEOCRON • FACEBOOK • TWITTER • DISCORD • GET SUPPORT • FORUM RULES • RULES OF CONDUCT

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    October 2003
    Location
    Sheffield - England
    Posts
    414

    Default

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    Do you have any experiences with designing GUI's?
    Yup

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    From a usability perspective all of these points are valid and not contestable.
    Wasn't attempting to contest your opinions - I was interested to hear more about your proposals for change. That gives devs more of a constructive basis for considering change.

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    There is a reason simple colour schemes are encouraged across the board, tell me how a colourblind person would navigate this mess?
    Yup - I've already raised colour-blindness in my list of general accessibility suggestions previously.

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by Farril View Post
    It does since last patch.
    Nope it doesn't 2 different computers, up to date patches, just get a dos window circling through.

    @Mal I'll make a rough painting, using the currently existing new launcher as a basis, as soon as I got the time.

    Might be a day or two until I can sit down.

  10. #10
    Neocron Support Team Farril's Avatar
    Join Date
    August 2004
    Posts
    184

    Default

    Well in that case, a bug report would be handy.
    If possible, could you open the taskmanager and under details create and post an image dump of the blocked process?
    Farril
    Neocron Support Team
    N E O C R O N . C O M

    »Dum spiro spero«

    DOWNLOAD NEOCRON • PLAY NEOCRON • FACEBOOK • TWITTER • DISCORD • GET SUPPORT • FORUM RULES • RULES OF CONDUCT

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    Creating a subdirectory at chosen target is the norm since 20 years.
    This was bugging me. A change has been to put in to create a directory for the selected installation type.

    Can users who have not used the installer tell me the path where you have installed the launcher to, I may need to do a bit more work on the default directory.

    Quote Originally Posted by Odimara Orca View Post
    From a usability perspective all of these points are valid and not contestable.
    All points are contestable. This is why we have a discussion forum. /word /mod
    Bifrost
    Neocron Support Team
    N E O C R O N - G A M E . C O M

    »What's that coming over the hill? Is it a Warbot?«

    DOWNLOAD NEOCRON • PLAY NEOCRON • FACEBOOK • TWITTER • DISCORD • GET SUPPORT • FORUM RULES • RULES OF CONDUCT

  12. #12

    Default

    Sidescrolling patchnotes are bad, make them vertical.

  13. #13

    Default

    Quote Originally Posted by Mal View Post
    It would be nice to have the port information more easily configurable for dual-logging.
    This is already implemented since patch #186. If you leave the "Use local port" unticked, Neocron picks a random port when it starts to allow dual-logging.
    Bifrost
    Neocron Support Team
    N E O C R O N - G A M E . C O M

    »What's that coming over the hill? Is it a Warbot?«

    DOWNLOAD NEOCRON • PLAY NEOCRON • FACEBOOK • TWITTER • DISCORD • GET SUPPORT • FORUM RULES • RULES OF CONDUCT

  14. #14

    Angry

    Quote Originally Posted by Bifrost View Post
    This is already implemented since patch #186. If you leave the "Use local port" unticked, Neocron picks a random port when it starts to allow dual-logging.
    Same error, full with missing libs.

    Here's what I suggest you do:

    1. You get a Win 7 VM
    2. You try to install the Testsever with the new launcher
    3. You try to connect to the Testserver
    4. You create fixes for any errors you find
    5. You create a new package which contains a working client to the testserver
    6. You come back and inform us that the process to get on veedeena is not a broken mess
    7. ???
    8. profit



    Edit: Wrong thread, belongs into the Veedeena thread

    Still though. Asking for testing while the connection mechanic is broken is kinda

  15. #15

    Default

    Unbenannt.PNG

    Didn't have that one before.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •